הארות קטנות וגדולות, מה קורה במטבח, נוסטלגיה

הפחזניות של אמא

לאחרונה, כנראה לקראת יום ההולדת ה- 40

חברו בני המחזור שלי מבית הספר היסודי

לקבוצה בפייסבוק במטרה ליצור פגישת מחזור.

פתאום אני מוצאת את עצמי

מצ'וטטת עם אנשים שלא ראיתי

קרוב ל- 30 שנה!!! שלושים שנה!!!

יש בזה משהו מאוד מרגש

כמו גם מאתגר את הזכרון.

{שלא חזר לקדמותו עד היום מאז הלידות…}

אתמול בערב ארחתי חמישה חברים

מאין "ועדת היגוי", צוות חשיבה בשביל

האיפה,  מתי, איך ומה כדאי שיהיה בערב שכזה.

אחד מהחברה שאל מה אני מתכננת בתפריט

ועניתי לו שלשם הנוסטלגיה חשבתי

להפניק אותם בפחזניות של אמא שלי…

הפחזניות של אמא שלי הן שם דבר,

אין מסיבת יום הולדת או סופשנה

שהן לא כיכבו בהם.

הן היו להיט בקרב הילדים והמבוגרים כאחד.

ומרגע שהזכרתי אותן הפכו לשיחת היום

בין אנשי הקבוצה.

{חיוך}

דברנו על ימים שהיו ופיצחנו גרעינים,

שתינו תה צמחים ואכלנו פחזניות.

הן כיכבו גם אתמול…

{חיוך רחב}

הכנתי אותן בדיוק כמו שאמא שלי הייתה מכינה

ואת המחמאות שגרפתי עליהן

אני חייבת לך אמא!

אז הנה המתכון לכל המעוניין:

פחזניות של אמא עם קרמשניט וציפוי שוקולד

מכיון שבבצק אאין סוכר, אפשר למלא גם עם מליות מלוחות

כמו סלט טונה, סלט ביצים, פטריות או כל דבר אחר.

כאן אני מביאה לכם את גרסה המקורית והמתוקה.

אפשר כמובן לזלף עם שקית זילוף למראה יותר מרשים,

אבל אני מעדיפה את השיטה הטובה והישנה של

להיעזר בשתי כפות ומה שיוצא אני מרוצה…

100גר' חמאה ועוד 1ס"מ

1 כוס מים

1 כוס קמח לבן

4 ביצים

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

ממיסים את החמאה והמים על האש. כשמתחיל לבעבע

שופכים לתוכו את הקמח ומערבבים במהירות

עד שהעיסה לא נדבקת לדפנות הסיר.

מורידים מהאש ומוסיפים ביצה, ביצה תוך ערבוב מהיר

לאחר כל הוספה.

יוצקים בעזרת כף מן התערובת על תבנית עם נייר אפיה.

להשאיר מרווח של כמה ס"מ בין התלוליות- זה תופח!

אופים בתנור עד שמזהיב.

קרמשניט למילוי

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

1 שמנת מתוקה

מקציפים יחד. חורצים פתח בפחזניות בעזרת סכין.

ממלאים בקרם בנדיבות.

ציפוי שוקולד

100גר' שוקולד מריר איכותי

2 כפות מים

2 כפות שמן

25גר' חמאה

ממיסים על אש קטנה את השוקולד, המים והשמן במחבת.

מכבים את האש ומוסיפים את החמאה עד שנמסה לגמרי

בתוך תערובת השוקולד.

יוצקים מעל לפחזניות.

11 תגובות על ״הפחזניות של אמא״

  1. Lovely dearest……. יש לתת קרדיט גם לרות סירקיס שהמתכון שלה!

    לחיי הפינוקים, המתוקים ועוד הפתעות משובבות!

    נשיקות

    אהבתי

    1. שרון, עכשיו אני רואה שיש לך אתר (או בלוג, אני לא כ"כ מבדילה). את כותבת מאוד יפה. זה המקום לציין שהפחזנית שטעמתי ביומולדת שלך היתה הראשונה בחיי, לא ידעתי על קיומן עד אותו הרגע ולכן עד היום כשמגישים פחזניות (ועברו כאמור כמעט 30 שנה) יש לי רפלקס מותנה: אני נזכרת בך ובאמא שלך
      . אז כל הכבוד על הזכרון המתוק. נשיקות ומקווה להיפגש בקרוב …..

      אהבתי

    2. כמה טוב שיש אחות גדולה…לא ידעתי שזה של רות סירקיס. ודאי שמגיע לה קרדיט. אחרי הכל היא ה"ג'וליה צ'יילד" הישראלית
      אין מטבח שהיה שלם בלי לפחות אחד מהספרים שלה- מהמטבח באהבה או מהטבח בהנאה…:)

      אהבתי

  2. שרונצ'ה, תגובה קצת מאוחרת.הפחזניות נראות טעימות ומזמינות.אני שמחה שזכרונות הילדות כל כך בהירים וההערכה שלך מחממת את לבי!!! אוהבת אותך מאוד אמא.

    אהבתי

  3. בתור חברה של עדי (אחות של שרון) אני גם זכיתי לטעום את הפחזניות המעולות של שוש.
    תמיד נשמע לי מסובך להכין אבל יש מצב שאני אנסה אז שאלה:
    קמח לבן רגיל או תופח???

    אהבתי

כתיבת תגובה