guest post- Idit Gershoni Tyroler- 8 days of miracles

אני שמחה לארח כאן אצלי

את אידית,

כותבת הבלוג חוג הקוטב הצפוני.

אופה ומבשלת, מצלמת וכותבת…

יוצרת אווירה נהדרת.

בקיצור- מוכשרת.

{חיוך}

today i'm happy to be hosting

,idit

.writer of the Arctic Circle blog

not only she bakes, cooks, take wonderful photographs and writes

…she also creates a wonderful atmosphere

.in short – talented

{Smile}

such a lovely holiday

חג יפה כל כך

חנוכה. איזה חג נפלא, בדיוק כשחשוך כל כך בחוץ וקודר ותחושה של דכדוך וסגירות משתלטת עלי בא החג השמח הזה ומוציא אותנו אל האור. סופגניות ולביבות ונרות וסביבונים וקישוטים ואורחים ושירים, לדעתי לחנוכה יש את השירים הכי יפים וגם הכי הרבה שירים, שמתם לב?

בשנה שעברה היינו בתחילת מסענו בתאילנד וכשגילינו שחנוכה הגיע מיהרנו לחגוג בדאנקן דונט המקומי (התאילנדים משוגעים על דונאטס) אבל איך אפשר להשוות?? אין כמו סופגניה טרייה טרייה שיצאה מהשמן ולא יעזור כלום, גם סופגניה משובחת מבית היוצר של… רביבה וסיליה/אידלסון 10/דליקטסן ואפילו פייר הרמה שתעמוד כמה שעות, לעולם תהיה פחות טעימה מסופגניה שתשלפו בזה הרגע מהסיר הביתי שלכם.

Hanukkah. What a wonderful holiday, just as it's so dark and gloomy outside and a sense of moodiness

.and closings grows on me this happy holiday comes and takes us out into the light

.Donuts and latkes, dreidels and candles and decorations and guests and songs

?..I think Hanukkah has the most beautiful songs and most songs than any other holiday, have you noticed

,Last year we were beginning our journey in Thailand and as we realised it was hanukkah

,we hurried to the local donut shop (Thai people are crazy about donuts)

but how can you compare?? There's nothing like a fresh donut fresh out from the oil and nothing will do, even a fine donut from the ,creator of … Reviva and Celia / Idelson 10 / delicatessen and even pierre herme meets a few hours

.will never be delicious as the one just pulled out of the oil in your own home

במשך כמה שנים נהגנו לארגן אצלנו בחנוכה ערב הדלקת נרות אחד או שניים חגיגיים במיוחד עם חברים או משפחה. התפריט הקבוע כלל סופגניות עדינות ונפלאות שנעשו על המקום- מתכון משפחתי של יובל חברתנו מאיילת השחר אותן הגשתי סגורות (ריקות) עם מבחר גדול של ריבות בית וקנויות, ריבת חלב ונוטלה. כל אחד בוחר לעצמו את המילוי ומפדר באבקת סוכר, לביבות מלוחות כל שהן: לעטקס או קישואים, פונץ' מתובל המבוסס על תה חם ויין – מסורת עתיקה מקיבוצו של נועם ואייריש קופי אמיתי של אספרסו עם וויסקי/אייריש קרים/אמרטו וקצפת. לפני שלוש שנים גם הוספתי צ'ורוס ניסיוניות וזהו! מאז אני לא יכולה להיגמל! איך שזה טעים וקל והילדים משוגעים על זה במיוחד. אז כמובן שעדיף להכין את זה במקום עם האורחים אבל אם המטבח שלכם מבודד ממקום ההתכנסות (למה? מבחינתי כל הבית צריך להיות מטבח ענקי וחדר שינה) או שאתם חייבים שהכל יהיה מוכן מראש אפשר גם אותם להכין קודם ולחמם בתנור בחום נמוך מכוסים בנייר כסף לפני שמגישים. אותו כנ"ל עם הסופגניות, אני מבינה שלא כולם משוגעים כמונו, וסולחת  :-) .

.for several years we used to organize a special hanukkah candle lighting night with friends or family

:regular menu in these nights included

wonderful donuts made ​​on the spot – a family recipe from yuval our friend from ayelet hashachar. I always surved the donuts closed (empty) with a large selection of home made jams and, dulce de leche and nutella. Everyone chooses the filling for themselvs and sprinkles powdered sugar

.salty pancakes of some sort: potato latkes or squash

punch flavored based on hot tea and wine – an ancient tradition from noam's kibbuts and real irish Coffee made with

.true espresso with whiskey / Irish cream / Amaretto and whipped cream

!Three years ago I added experimental churros to our menu and voila! Since then I can not quit

gosh it is tasty and easy and the kids are just crazy about it. so of course it would be better to make this just as the guests arrive

but if your kitchen is isolated from convergence (Why? For me every house should have a giant kitchen and bedroom) or that you have everything ready in advance is also possible to prepare earlier and heat in the oven

.on low heat covered with foil before serving

 :-)the same goes with donuts, I understand that not everyone is crazy like us, and forgive

צ'ורוס:  המתכון של יניב גור אריה , מעניק כ- 40 צ'ורוס  (באורך ממוצע של 12 ס"מ)

churros: the recipe is from yaniv gur aryeh, gives about 40 churros

(in average length of 12 cm)

  • 250 מ"ל מים = 1 כוס (הוא מציע חצי חלב וחצי מים אבל אני אוהבת אותם רק עם מים)
  • 125 גרם חמאה
  • 10 גרם סוכר = 1 כף
  • 2 גרם מלח = 1/2 כפית
  • 170 גרם קמח = 11/4 כוסות קמח
  • 3 ביצים גדולות (או 4 בינוניות)
  • שמן לטיגון עמוק

water- 250 ml= 1 cup

(you can use half milk and half water but I love them just with water)
butter- 125 grams

      sugar- 10 grams = 1 tablespoon
salt- 2 grams = 1/2 teaspoon
flour- 170 grams = 1 1/4 cups flour
( eggs- 3 large  (or 4 medium
Oil for deep frying

את המים, הסוכר, המלח והחמאה יוצקים לסיר בינוני ומבשלים, מיד כשמתחילה רתיחה מנמיכים את האש, שופכים את כל הקמח בבת אחת ומערבבים היטב בעזרת כף עץ חזקה. מבשלים תוך בחישה כשתי דקות עד שנוצר כדור יבש של בצק בתוך הסיר. מכבים ומורידים מהאש. מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו הגיטרה במשך דקה או שתיים שהמסה תתקרר טיפה ואז מוסיפים את הביצים, כל אחת בתורה (בהתחלה הבצק נשבר ונפרד ואז מתגבש בחזרה לבצק אחיד, רק אז את הבאה בתור). מעבירים את הבצק הקרמי לשק זילוף עם צנתר משונן ומחממים שמן לטיגון. כשהשמן מוכן מזלפים סרטים של בצק באורך הרצוי ומנתקים אותם מהצנתר בעזרת סכין או מספריים. לפעמים הם מסתובבים לבד ולפעמים הם צריכים דחיפה קטנה, מוציאים מהשמן כשהם מקבלים צבע זהוב-עמוק משני הצדדים. כמובן שלנייר סופג!

,put the water, sugar, salt and butter in a medium saucepan and cook

immediately when it begins to boil lower the heat, pour all the flour at once and

stir with a strong wooden spoon. cook, stirring, about two minutes until it forms into

.a dry ball of dough in the pan. turn off and remove from heat

.transfer into a bowl of a mixer and blend with the guitar hook for a minute or two

let cool slightly, then add the eggs, one by one (the dough might separate and

.break but when it forms into dough again, only then add the next one)

.transfer the dough to a pastry bag with a ceramic jigsaw catheter and heat oil for frying

When oil is ready Pipe films of dough to the desired length and cut off from the catheter

,using a knife or scissors. Sometimes they'll turn around alone and sometimes they need a little push

remove from the oil when they get a deep golden color – on both sides

.place on a paper to absorbs all access oil

*טיפ 1 – כשאני מטגנת בשמן עמוק אני תמיד מכינה לי כמה חתיכות של גזר קלוף ומוסיפה גם אותן  לשמן החם, הגזר עוזר לשמור על השמן פחות מחומצן וזה אומר שהוא נשרף לאט יותר.

*טיפ 2 – מהבצק הזה אפשר להכין גם פחזניות נהדרות. מזלפים בצורה הרצויה ואופים ב 190 מעלות כעשרים דקות מבלי לפתוח את דלת התנור. אחר כך מורידים טמפ' ל 170 מעלות ופותחים טיפה את דלת התנור ואופים ככה, כן בתנור פתוח, עוד עשר דקות.

את הצ'ורוס מגישים עם שלוש קעריות, אצלנו הן חובה. לבחירתכם. אפשר את הרטבים להגיש גם בקנקנים קטנים וכל אחד יוצק לו שלולית לצלחת האישית.

,tip 1 – When I fry in deep oil I always make me a few pieces of carrots, peeled and adding them to the hot oil

.carrot helps keep the oil less oxidized and that means it burns more slowly

.tip 2 – You can make this dough into great puffs too

,Pipe the desired shape and bake at 190 degrees c for about twenty minutes

without opening the oven door. Then reduce temperature to 170 degrees c and slightly open the oven door and bake like that

.so open the oven for another ten minutes

.the churros are served with three bowls, this is required at our home but i leave it for your choice

.the sauceses can also be served in small jars and each poures a "pool" onto their personal plates

רוטב שוקולד

מחממים 100 מ"ל שמנת מתוקה בקערית, כדאי במיקרוגל, כמעט עד לרתיחה. שוברים פנימה קוביות מ-100 גרם שוקולד מריר, טיפה מנענעים את הקערית שכולן יתכסו לדקה ואז מערבבים היטב עם מטרפה לרוטב חלק ומבריק. יוצקים לקערית הגשה.

רוטב טופי

מתיכים 150 גרם סוכר (= 3/4 כוס ) עם כף מים לקרמל עמוק ומוסיפים בזהירות 125 מ"ל שמנת מתוקה. בזהירות כי זה סוער וגועש בהתחלה. מערבבים עד שאחיד ויוצקים לקערית.

סוכר וקינמון

מערבבים בקערית 3 כפות סוכר וחצי כף קינמון.

Chocolate Sauce

.heat 100 ml heavy cream in a bowl, you can do that using your microwave, almost to a boil

,break 100 g dark chocolate into the bowl, slightly shaking the bowl for a minute

,then stir well with a whisk untill the sauce is smooth

.Pour a serving bowl

Toffee Sauce

.melt 150 grams of sugar (= 3/4 cup) with a tablespoon of water to make a deep caramel and carefully add 125 ml cream

.it might be turbulent at the beginning so stir carefully until it is smooth and pour into the bowl

Sugar and cinnamon

.Mix 3 tablespoons of sugar and a half tablespoon of cinnamon in a bowl

ונו.. אולי עוד איזה נס גדול שיהיה פה?

חשבתם פעם להאזין לשיר המופתי הזה בהקשר של יהודה המכבי?

אני מציעה לכם פה פרשנות מהפכנית ויסלחו לי הפינק פלויד וסיד (Syd Barrett) על שגיירתי את השיר וגזלתי את תהילתו.

?well .. Maybe a miracle will be here

?have you you ever listened to this song in the context of mufti judah maccabee

I offer you a revolutionary interpretation here and forgive me Pink Floyd and Syd (Syd Barrett) on converting the song and robbing .it's glory

חנוכה שמח!

אידיתי.

!happy hanukkah

idity

8ימיניסים

blog icon

3 תגובות

מתויק תחת חגים, מה קורה במטבח

3 תגובות ל-“guest post- Idit Gershoni Tyroler- 8 days of miracles

  1. פינגבק: gonna be 40

  2. פינגבק: hanukkah… 8 days of miracles | gonna be 40

  3. פינגבק: 8 ימים של ניסים- באנו חושך לגרש | gonna be 40

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s