8 ימים של ניסים- סופגניות שמנת

סופגניות

שמנת

את הבלוג של שי שבח

"תשוקה בתבנית"

גיליתי דרך אחיה.

ומאז אני מכורה.

{חיוך}

שי היא מאלו שכותבת ואופה,

אני יותר מאלו שבוהה בתמונות ואוכלת…

{רון הוא האופה אצלנו בבית}

סופגניות שמנת הן הסופגניות

שאין ולא היה לי אף חנוכה בלעדיהן.

אמא שלי אלרגית לשמרים,

ולכן תמיד הכינה לנו את הסופגניות האלו.

קטנות, חמודות, נראות home made

וטעימות לאללה!

אז אפשר להבין איך שמחתי

ששי בחרה לכתוב ולהכין דווקא אותן

{חיוך רחב}

*   *   *

מתי הפסקתי לחשוב על הטעם של הסופגניות והתחלתי לקרוא ביקורות על מסירי שומנים?!

בבית קפה קטן שמתמחה בלחמים הציעו לי מיני סופגנייה לקינוח,

"לא מטוגנת, אפויה, בטעם פיסטוק עם דובדבן אמרנה".

ותכלס, התחשק לי בריוש.

הזמנתי.

וחשבתי שאולי אאפה סופגניות, אבל מרגיש שיש בזה טעם לפגם.

מלאתי את הסיר בשמן, פתחתי את כל החלונות בבית והדלקתי את האש.

עדיין מתבלטת אם להכין גם סופגניות עם שמרים, רק כדי שאוכל להגיד שהכנתי משהו קלאסי.

הרי בחנוכה, ההגדרה קלאסי מוצמדת דווקא לסופגנייה עם הכי הרבה שמן וריבת תותים זולה.

לפני כמה שנים {נגיד שלושים} רקעתי ברגל ימין, מלאת אמונה שבאתי חושך לגרש.

היום אני עושה הגדרה עצמית באמצעות סופגנייה.

שאלות של כמות, קלאסיות מול מתוחכמות.

ובינתיים, הבלילה כבר מוכנה, הלכתי על סופגניות למהירי החלטה,

שסוגרות את האופציה להתבחבש בשאלות דימוי בחנוכה

{אפשר לחכות לפורים, נסיכה או מכשפה}.

המלצות על מסירי שומנים יתקבלו בברכה.

סופגניותשמנת

סופגניות שמכינים בזמן שהשמן כבר מתחמם. חצי דקה מכל צד ואפשרות להוסיף מלא טעמים.

חומרים

שקית קטנה קמח תופח או 350 קמח רגיל + שקית אבקת אפייה (10 גרם)

2 ביצים

2 שמנת חמוצה

חצי כוס סוכר

קורט מלח

כף ברנדי

וניל

גרידה מתפוז אחד

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לקישוט

ריבה {לא חובה}

הכנה

מחממים את השמן בסיר.

במידה ולא משתמשים בקמח תופח, מערבבים יחד בקערה את הקמח ואבקת האפייה.

מערבבים יחד בקערה גדולה את כל המרכיבים האחרים, עד שמתקבלת בלילה חלקה בלי גושי שמנת.

מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה חלקה. אני ממליצה לעבוד עם מטרפה.

כשהשמן חם, יוצקים לתוכו את הבלילה בכדורים באמצעות שתי כפות.

הסופגניות לא יוצאות עגולות ואחידות וחלקן קצת יאבדו צורה.

מטגנים כחצי דקה מכל צד, רואים שצד אחד השחים והופכים.

מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

אפשר למלא בריבה, אפשר להשאיר את הסופגניות כמו שהן, ומקשטים באבקת סוכר.

את הברנדי, הוניל והתפוז אפשר להחליף בטעמים אחרים שאוהבים.

גרידת לימון, ליקר אמרטו, ליקר דובדבנים, אפשר להוסיף מחית פיסטוק לבלילה,

שוקולד לבן, צימוקים או חמוציות שהושרו במים רותחים ועוד ועוד.

חגשמח

השארת תגובה

מתויק תחת חגים, מה קורה במטבח

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s