הבית שלי, מה קורה במטבח

עוגת התפוזים של אמא

16106981_10210705336922993_1964311948_o

16107630_10210705326922743_162577935_o

orange cake / picking oranges from my tree by gonnabe40

יש מהו במזג האוויר החורפי,

שיותר מכל מזג אוויר אחר

מחייב עוגה בבית.

ואני ממש אבל ממש מתאמצת

לצמצם את מניין העוגות לסופ"ש בלבד….

*   *   *

לפני כשבועיים קבלנו משלוח נפלא

של תפוחים ואגסים

מחברים צפוניים שביקרו בספונטניות.

הכנתי את עוגת התפוזים ואגס המשמחת

של חודש דצמבר מהספר "ביסים".

{אגב- משמחת ביותר}

אחריה, הכנתי את עוגת התפוחים

של חודש ינואר.

{מאותו הספר}

ואתמול-

אחרי שקטפתי תפוזים מהעץ שבגינה,

הגיע תורה של עוגת התפוזים של אמא.

זו עוגה שזכורה לי עוד מהילדות.

עוגה שתמיד הייתה אופה

בתבנית קוגלהוף,

בוזקת מעליה אבקת סוכר בנדיבות,

או מצפה בקרם תפוז נפלא.

לשמחתי,

אמא שלי,

שכבר לא אופה מזה שנים רבות,

העבירה אלי את תבניות האפייה שלה.

וכך יש לי את תבניות ילדותי

{תרתי משמע}

לאפות בהן כאוות נפשי

ולמלא את המטבח שלי

בריחות של נוסטלגיה…

*   *   *

גילוי נאות,

גם לחמותי יש מתכון נפלא לעוגת תפוזים בחושה.

ולפעמים כשאין לי כח להפריד ביצים,

אני מכינה את העוגה לפי המתכון של החמות

עם הקרם של אמא.

העיקר שזה נאפה בתבנית הנכונה…

{חיוך}

אז אני שמחה לחלוק אתכם

את שני המתכונים-

עוגת התפוזים של אמא

מה צריך-

4 ביצים מופרדות

3/4 כוס מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז בינוני

1/2 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

2 כוסות קמח תופח

1/2 1 כוסות סוכר

לקרם-

2 חלמונים

4 כפות סוכר

2 כפיות קמח

1 תפוז {קליפה ומיץ}

שמנת מתוקה+ 1 כף סוכר

מה עושים-

מחממים את התנור לחום בינוני של כ 180 מעלות.

מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף חזק.

בקערה מערבבים את של שאר חומרי העוגה.

מקפלים בעדינות את הקצף לתוך העיסה.

משמנים תבנית קוגלהוף, יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ- 45 דק.

לקרם– בקלחת מבשלים את 2 החלמונים, הסוכר, מיץ וגרידת התפוז וקמח תוך בחישה מתמדת.

לאחר הרתיחה התערובת מסמיכה מעט. מצננים.

מקציפים את השמנת המתוקה וכף הסוכר לקצפת ומקפלים לקרם שהצטנן.

* אני אוהבת לבזוק על העוגה אבקת סוכר בנדיבות ולהגיש את הקרם לצידה.

*   *   *

עוגת התפוזים של נריה

מה צריך-

4 ביצים

קליפה מגוררת מ- 3 תפוזים

1/2 1 כוסות קמח תופח

1/2 1 כוסות סוכר

1/4 1 כוסות מיץ תפוזים

מה עושים-

מחממים את התנור לחום בינוני של כ 180 מעלות.

מקציפים את הביצים והסוכר בקערת מיקסר.

מוסיפים את גרידת התפוז ואת הקמח וכוס מיץ תפוזים לסירוגין.

אופים בתבנית משומנת בחום בינוני עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

כשהעוגה חמה נועצים בה סכין במספר מקומות ויוצקים עליה את 1/4 כוס מיץ התפוזים שנותרה.

*   *   *

ap550x55012x161transparentt

orange print by microwave design

לעוד השראה תפוזית ומתכונים חורפיים

כנסו לשלושת החלקים של מגזין החורף של קונפטי מג.

cropped-blog-icon.jpg

3 תגובות על ״עוגת התפוזים של אמא״

כתוב תגובה לShosh Kanner Tambour לבטל